Odchudzona wersja tradycyjnego ryżu z jabłkami, to prawdziwy hit! Zdrowy, pełen witamin, mikro i makroelementów ryż brązowy, powinien na stałe zagościć w każdym menu! W połączeniu z bogatym w błonnik jabłkiem, tworzy zdrowe, pełnowartościowe danie. Nutka cynamonu i imbiru, dodają potrawie charakteru i zapewniają niepowtarzalne walory smakowe. Idealne danie do pracy i szkoły. Spróbujecie?
Niezbędne produkty :
- 1 porcja ryżu brązowego
- 3 jabłka średniej wielkości
- 3 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
- 3 łyżeczki cukru trzcinowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- [opcjonalnie] 2/3 kostki czekolady deserowej
Przygotowanie:
Ugotować ryż. Umyć, obrać jabłka i zetrzeć na tartce. Starte jabłka dusić pod przykryciem kilka minut, w razie potrzeby dolewając odpowiednią ilość wody. Doprawić cukrem, cynamonem i imbirem, wymieszać. Ugotowany ryż przełożyć na talerz lub do lunchboxa, dodać jabłka, doprawić jogurtem, ozdobić czekoladą. Gotowe :)
__________________________________________________________________
Szybko, pysznie, zdrowo i do tego fit! Lubicie takie przepisy?
Standardowe Komentarze
Komentarze Facebook