Już od dłuższego czasu planowałam otworzyć TO pomieszczenie...
Czekałam na pierwsze chłodne dni, bo przecież wtedy zagląda się do....
SPIŻARNI!
Sąsiedzi, zapraszam na otwarcie miejsca, w którym zagości pyszne jedzonko!
Zdrowe, mniej zdrowe, słodkie, gorzkie, nieważne! Ważne, że będzie smakowicie!!!
Prezentuję Wam pierwszy spiżarniany przepis:
Dziś gotujemy Tagliatelle ze szpinakiem, parmezanem i szczypiorkiem.
Produkty potrzebne do przyrządzenia są niedrogie i łatwo dostępne.
Ja kupiłam je w Lidlu, gdzie moim zdaniem artykuły spożywcze są najlepsze!
Niezbędne produkty: makaron, szpinak, parmezan, szczypiorek.
Czas przygotowania : max. 30 minut
1. Gotujemy makaron.
2. Na rozgrzanej patelni umieszczamy szpinak. Pozostawić do rozmrożenia.
3. Szpinak przekładamy na ugotowany wcześniej makaron.
4. A teraz dekoracja.
Posypujemy danie parmezanem, dodajemy szczypiorek.
DONE!
I jak, smakowało?
Ojej! :D świetnie to wygląda :D aż zgłodniałam.. :P Zapraszam do mnie na nowy post :) Obserwujemy?
OdpowiedzUsuńhttp://mowminessa.blogspot.com
Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam http://jagadab.blogspot.com/