W mojej kuchni królują szybkie i proste w przygotowaniu dania - do ułatwiania zadań kulinarnych, przekonała mnie Paula z Wilk Kuchni, która potrafi wyczarować genialny obiad z maksymalnie siedmiu składników - wywiad i kuchenne triki Pauli TUTAJ. Zainspirowana twórczością koleżanki, przygotowałam sałatkę, której upichcenie zajmuje moment! W ostatnich dniach, ta kolorowa pyszność gości na moim stole codziennie - lekka, ale pożywna i pełna zdrowych dodatków. Sąsiedzi, zapraszam Was na kolację do piwniczanej spiżarni ☺.
Niezbędne produkty:
- sałata lodowa
- pomidorki koktajlowe
- 1 pomidor
- pomidory suszone w oleju
- ćwiartka awokado
- pół pomarańczy
- 2 mandarynki
- nasiona słonecznika
- ser feta / ilość wg uznania /
- ser feta / ilość wg uznania /
- sól
- pieprz
- suszona/świeża bazylia
Przygotowanie:
Sałatę umyć, osuszyć, umieścić w misce, pokroić wszystkie rodzaje pomidorów i awokado, obrać mandarynki, dodać do miski, dosypać garść nasion słonecznika. Przygotować sos: 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, doprawić szczyptą soli, pieprzu i bazylii i sokiem z połowy pomarańczy. Et voila!
Polecane artykuły :
Śniadanie mocy - szybki koktajl z bananem, płatkami owsianymi, suszoną śliwką i cynamonemJak jeść i ćwiczyć, żeby schudnąć? Wywiad z trenerem personalnym
O co chodzi w blok(g)u w Piwnicy? 5 faktów z działalności na 5 urodziny bloga
Lubicie takie smaki? :-)
0 komentarze:
Prześlij komentarz