Niezbędne produkty:
- 1 średniej wielkości kaki
- szklanka mleka waniliowego
- pół szklanki płatków owsianych
- szczypta cynamonu
- szczypta imbiru
- 2 łyżeczki nasion chia
- opcjonalnie - bakalie
Przygotowanie:
Odrobinę masła rozgrzewamy na rondelku, dodajemy szklankę mleka waniliowego, płatki owsiane i podgotowujemy do miękkości. Doprawiamy cynamonem i imbirem. Dodajemy bakalie. Obieramy i kroimy w plastry kaki. Przekładamy owsiankę z rondelka do miski, dokładamy przygotowane wcześniej kaki. Smacznego!
Jadacie owsiankę na śniadanie? Czy może wolicie tradycyjne kanapki :)? Dajcie znać!
To może Ci się spodobać:
- Śniadanie mocy - szybki koktajl z bananem, cynamonem i śliwką
- Cukier - jak wpływa na nasze zdrowie?
- Szybki lunchbox do pracy - przepis
0 komentarze:
Prześlij komentarz