Lekkie sałatki mogłabym spożywać codziennie. Latem, kiedy apetyt jest mniejszy, posiłek składający się z sezonowych owoców i warzyw, to idealny pomysł na dostarczenie organizmowi niezbędnych składników. Lubię tworzyć różne wariacje sałatkowych mieszanek i dziś postanowiłam zmodyfikować jedną z moich ulubionych - truskawkową. Sok, który dodaję do deserów, wykorzystałam jako podstawę sosu mojej sałatki, zmieniłam też trochę składników. Przyznam, że ulepszona wersja sałatki przypadła mi do gustu, mam nadzieję, że i Wam posmakuje! Zapraszam do skorzystania z nowego przepisu, polecam także pozostałe z kategorii salad love.
Niezbędne produkty:
- sałata lodowa/masłowa
- 2 pomidory
- garść truskawek
- ser feta
- mięta świeża/suszona
- przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis
- 2 łyżki soku Herbapol - kokos, limonka, cytryna
- łyżka soku z cytryny
- łyżka soku z cytryny
- łyżka oliwy
- grzanki
Sposób przygotowania:
Sałatę, pomidory i truskawki opłukać. Porwać sałatę, pokroić pomidory i truskawki, przełożyć do miski. Pokrojoną fetę obtoczyć posiekaną miętą świeżą lub suszoną, przygotować grzanki, dołożyć do wcześniej skrojonych produktów. Dodać 2 łyżki soku, łyżkę oliwy,skropić sokiem z cytryny, przyprawić, udekorować grzankami i listkami mięty. Smacznego!
Jakie sałatki na upalne dni polecacie? Czekam na Wasze propozycję, szukam nowych, letnich przepisów, koniecznie dajcie znać, dziękuję :) !
0 komentarze:
Prześlij komentarz